DOLAR 33,0812 0.82%
EURO 35,9836 1.05%
ALTIN 2.523,75-0,19
İstanbul
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:12

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Uzman Psikolog Deniz Mutlu’dan Ebeveynlik Tavsiyeleri
36 okunma

Uzman Psikolog Deniz Mutlu’dan Ebeveynlik Tavsiyeleri

ABONE OL
1 Haziran 2024 15:26
Uzman Psikolog Deniz Mutlu’dan Ebeveynlik Tavsiyeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzman psikolog Deniz Mutlu, “1 Ağustos Dünya Ebeveynler Günü” kapsamında yaptığı açıklamada, iletişime açık alanlarda ebeveynlerin rolünün, çocuğun hayatında belirleyici konumda yer aldığını vurguladı. Doğru ebeveynliğin, anne ve baba ilişkisinin sağlıklı kurulmasından geçtiğini belirten Mutlu, ebeveynler arasındaki sevgi, saygı ve şefkatin, çocuğun kendini güvende hissetmesini sağladığını ifade etti.

Çocuklarda Davranış Problemleri ve Ebeveynlik

Mutlu, son dönemde sıklıkla görülen sorunlar arasında, çocuklardaki davranış problemlerinin bulunduğunu dile getirdi. “Ebeveynlerin ‘hayır’ diyememe durumuyla birlikte doğru ve yanlışı ayırt edememe, sınır oluşturamama durumları söz konusu oluyor.” diyen Mutlu, çocukların günlük yaşamlarında olumsuz tutumlar geliştirmeleri durumunda destek almaları gerektiğini belirtti.

Ebeveynlik Tutumları ve Çocuk Gelişimi

Eğitim ve bilgi edinmenin hayatın bir parçası olduğunu vurgulayan Mutlu, “Akademik ve sosyal gelişimi destekleyecek aktiviteler, anne-baba-çocuk ilişkisini aktif tutar.” dedi. Ayrıca, kültürel özelliklerin aile yapısını etkilediğini belirten Mutlu, çocuklara yönelik yaklaşımların ebeveynlik tutumlarını şekillendirdiğini ifade etti.

Ebeveynlerin çocuklarıyla tatilde yapabileceği aktivitelere de değinen Mutlu, tarihi mekanları ziyaret etmek, kitap okumak, dikkat çalışmaları yapmak gibi önerilerde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP