DOLAR 33,0703 0.79%
EURO 36,0052 1.11%
ALTIN 2.520,42-0,33
İstanbul
29°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Parlamenter Diplomasi Faaliyetleri ve Uluslararası Zirvelere Katılım
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Parlamenter Diplomasi Faaliyetleri ve Uluslararası Zirvelere Katılım
30 okunma

Parlamenter Diplomasi Faaliyetleri ve Uluslararası Zirvelere Katılım

ABONE OL
11 Haziran 2024 14:39
Parlamenter Diplomasi Faaliyetleri ve Uluslararası Zirvelere Katılım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Parlamenter Diplomasi Faaliyetleri

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği, soykırım boyutlarını aşan saldırılarını durdurmak amacıyla yoğun parlamenter diplomasi faaliyetleri yürüttü.

Uluslararası Zirvelere Katılım

Kurtulmuş, çeşitli uluslararası zirvelere katılarak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları konusunda uluslararası camiayı harekete geçirmek için çaba sarf etti. Özellikle G20 Parlamento Başkanları Zirvesi ve MIKTA Toplantıları gibi platformlarda Gazze için destek çağrıları yaptı.

İkili Görüşmeler ve Ziyaretler

Kurtulmuş, resmi ziyaretler ve ikili görüşmeler yoluyla Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekti ve acil ateşkesin sağlanması, insani yardımların bölgeye ulaştırılması için uluslararası işbirliği çağrısında bulundu. Ayrıca Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan devlet ve hükümet başkanlarıyla da Gazze konusunu ele aldı.

  • 7 Ekim 2023’ten bu yana aralarında devlet ve hükümet başkanları ile meclis başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 200 yabancı devlet adamıyla görüşmeler gerçekleştirdi.
  • G20 Parlamento Başkanları Zirvesi’ne katılarak birçok mevkidaşıyla ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.
  • Kurtulmuş, İsrail’in saldırılarına yönelik mesajlarını Rusya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin meclis başkanlarına iletti.
  • MIKTA 9. Parlamento Başkanları Toplantısı’nda Gazze için çağrılarda bulundu.
  • Çekya, Bosna Hersek, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Fildişi Sahili, Meksika, Küba, Kazakistan, Özbekistan gibi ülkelere resmi ziyaretler gerçekleştirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP