DOLAR 34,2653 0.05%
EURO 37,3163 0.08%
ALTIN 2.996,360,05
İstanbul
14°

KAPALI

05:51

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Mehdi (a.s)’ın vasfı nedir? Nebi midir?
579 okunma

Mehdi (a.s)’ın vasfı nedir? Nebi midir?

Son dönemde İslam dünyasında büyük yankı uyandıran Mehdi ve Mesih konuları, ve Hz Mehdi’nin bir nebi olarak geleceği konusu islam aleminin ilgi odağı haline geldi. İddialar Mehdi (a.s) ve İsa (a.s)'ın İslam’ın yeniden dirilişi için gelecek olan nebiler olduğu yönünde. Bu iddia, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in hadislerine ve bazı ayetlere dayandırılıyor. Dünya genelinde yaşanan olaylarla beraber bu konu büyük bir tartışma ve merak konusu haline geldi.

ABONE OL
19 Mayıs 2024 20:27
Mehdi (a.s)’ın vasfı nedir? Nebi midir?
16

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde İslam dünyasında büyük yankı uyandıran Mehdi ve Mesih konuları, ve Hz. Mehdi’nin bir nebi olarak geleceği konusu islam aleminin ilgi odağı haline geldi. İddialar Mehdi (a.s) ve İsa (a.s)‘ın İslam’ın yeniden dirilişi için gelecek olan nebiler olduğu yönünde. Bu iddia, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in hadislerine ve bazı ayetlere dayandırılıyor. Dünya genelinde yaşanan olaylarla beraber bu konu büyük bir tartışma ve merak konusu haline geldi.

Mehdi (a.s)‘ın, Peygamberimizin soyundan gelmesi özellikle İbrahim (a.s) soyuna dayandırılan Peygamberlik sırasında yer alması, ve yine Peygamberimizin “Kim Mehdi’yi inkar ederse kafir olur” buyurması, Mehdi (as)’ın Nebi’lik iddiasını güçlendiriyor gibi duruyor. Peygamberlerin ataları İbrahim (a.s) soyundan gelmeleri ve Mehdi (a.s)’ın da bu soydan gelmesinin, onun Nebi olma iddiasını desteklediği belirtiliyor. Bu iddiayı kabul edenler, Mehdi (a.s)’ın İslam’ı yeniden inşa edeceğine, adaleti sağlayacağına ve İsa (a.s) ile birlikte insanlığa rehberlik edeceğine inanıyorlar.

Ona biat etmenin önemi vurgulanırken, “Karda sürünerek bile olsa biat edin” şeklindeki hadislerin ona biat etmenin farz olduğu görüşünü desteklediği ifade ediliyor. Mehdi (a.s)’ın bu iddialı gelişine inananlarla inanmayanlar arasındaki tartışmalar devam ederken, İslam dünyasında bu konuda giderek artan bir ilgi ve merak olduğu gözlemleniyor.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP