DOLAR 33,0603 0.59%
EURO 35,9200 0.85%
ALTIN 2.517,54-0,44
İstanbul
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:12

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Londra’da İsrail Protestoları
38 okunma

Londra’da İsrail Protestoları

ABONE OL
29 Mayıs 2024 15:30
Londra’da İsrail Protestoları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Londra Metropolitan Polisi, dün İsrail’in Refah’taki çadırlara saldırılarına karşı düzenlenen protestolar sırasında Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı ve Parlamento önünde yaşanan olaylarda 40 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltıların yolun kapatılması ve kamu düzeni ihlalleri nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Olaylar sırasında 3 polis memurunun yaralandığı bildirildi. Polislerden birinin kalabalığın içinden atılan şişenin yüzüne isabet etmesi sonucu ciddi şekilde yaralandığı belirtildi. Şüphelinin kimliği henüz belirlenemese de polis soruşturmasını sürdürüyor.

İngiltere’deki sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla gerçekleştirilen protesto gösterisinin ardından bir grup aktivist, Başbakanlık Ofisi’nin bulunduğu sokağın girişini trafiğe kapatıp oturma eylemi başlatmıştı. Londra Metropolitan Polisi, eylemin sona ermemesi halinde gözaltı yapacaklarını duyurmuştu.

Duyurunun ardından protestocularla polis arasında gerginlik yaşanmış ve arbede çıkmıştı. Göstericiler, daha sonra eylemlerini parlamento önünde sürdürmüş, polis ise trafiği kapatmıştı. Bu noktada da göstericilerle polis arasında gerginlik yaşanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP