DOLAR 33,0603 0.59%
EURO 35,9200 0.85%
ALTIN 2.517,54-0,44
İstanbul
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:12

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

İsrail askerleri, Batı Şeria’da UNRWA’nın kliniğini tahrip etti
  • ADIM HABER
  • Dünya
  • İsrail askerleri, Batı Şeria’da UNRWA’nın kliniğini tahrip etti
41 okunma

İsrail askerleri, Batı Şeria’da UNRWA’nın kliniğini tahrip etti

ABONE OL
29 Mayıs 2024 16:14
İsrail askerleri, Batı Şeria’da UNRWA’nın kliniğini tahrip etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UNRWA’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’ndaki bir kliniği basarak tahrip ettiği belirtildi.

İsrail güçlerinin Temmuz 2023’te de aynı klinikte ağır hasar bıraktığı ifade edildi.

Bu tür hasarların bölgedeki Filistinli ailelerin sağlık hizmetine erişimini engellediğine işaret edilen açıklamada, BM ve sağlık kurumlarının hedef alınmaması gerektiği kaydedildi.

Batı Şeria’daki baskınlarda 25 Filistinliye gözaltı

Öte yandan Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da baskınlarını sürdürdüğü ifade edildi.

Son 24 saatte İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın Kalkilya, Kudüs, El Halil ve Cenin kentlerinde aralarında bir gazeteci ve iki kadın ile eski tutukluların da bulunduğu en az 25 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

İsrail askerlerinin, Filistinlilerin evlerine baskın yaptığı, tahrip ettiği ve gözaltı sırasında şiddet uyguladığı aktarıldı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria’da gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 8 bin 935’e yükseldiği belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim’den beri İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 519 Filistinli hayatını kaybetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP